Bo Larsen interview

Bo blev nylig Europamester i disciplinen svenskerne kalder Folkevert. Respekt. I sin fritid er han fra jylland. Rigtige jyder er ikke bange for at sige deres mening om ting. Mere respekt. 2008!

Interview af Kim Møller

Fotos: Adam G

Tillykke med sejren. Havde du været i Malmö og træne op til konkurrencen?

Tak. Der er ikke blevet trænet i Malmø, jeg har kun været på bryggeriet to gange, siden vores egen hal åbnede. Den ene gang var som tilskuer til en landskamp, hvor jeg på drak mig selv i hegnet, og efterfølgende sad og vrøvlede, hele vejen hjem til KBH.Anden gang, var i forbindelse med et tandlæge besøg, hvor Jocke havde lokket mig til at skate.Det gik elendigt. Min mund var stadig bedøvet.

Hvordan var det at omstille sig fra Hallens halvanden meter vert til Sveriges tre centimeter? 

Jeg havde forventet det ville tage mig hele dagen, at vænne mig til rampen. I stedet lagde jeg ud med en backside ollie, og et par airs i første tur, hvilke kom total bag på mig.Derefter gik det faktisk godt. Det lykkedes mig at lave de fleste af mine tricks.   
Image
Det pissenemt at flyve højt bare der er nok med vert på rampen.
Var der mange der fik hangups i løbet af dagen?

Jeg så ingen hangups, men en del landinger på copingen. Jeg havde selv et par landinger, som var knald eller fald.   

Hvad har du at sige til folk fra Jylland der tuder over at der er for meget vert på hallens rampe fordi det gør dem utrygge og så gider de bare slet ikke at skate vert fordi det er for dårligt at der ikke er nogen der bygger en rampe til dem der svarer til sådan en som de skatede i Århus da de var unge?

Jeg bliver fuldstændig rasende, over folk som fortæller mig at den rampe er for stor og at den har for meget vert. De har aldrig droppet den, end ikke pumpet rundt i den, og alligevel har de en mening om den.Jeg giver ikke en skid for folk, der har en mening om en rampe, de ikke har bare prøvet at skate.De kan skate 2 til 3 session i ugen, en måned eller to, så vil jeg tage dem lidt mere alvorligt.Hvis der skulle bygges en ny vert rampe i København, ville jeg også stemme for at den blev lidt mindre, så der var en rampe til nybegyndere og gamle vertskatere.Der er ikke langt til Malmø, hvis man ikke kan undvære den størrelse rampe.Mange har ofte spurgt mig hvorfor alle ramper er så store, Fælledparken og Stadens rampe er begge gamle konkurrence ramper, hvor Dave Duncan valgte størrelsen. Roskilde festivalen ville have en vert rampe af samme størrelse, for den skulle kunne bruges til internationale konkurrencer og demoer.Da hallens rampe skulle bygges, var de folk der var med til at bestemme størrelsen, alle enige om at den rampe skulle være stor. Det skulle være sådan, at hvis mand skulle til konkurrencer, ville mand aldrig komme til en større rampe. Det er altid lettere at omstille sig til en mindre rampe.Dansk skating er fyldt med folk, som brokker sig over alt der bliver bygget eller gjort.Mange har aldrig selv gjort en skid, for tænk hvis nogen skulle kritisere dem.De kunne måske prøve, at komme med deres input, se om de kunne få lidt indflydelse, i stedet for bare at skate. Ups, det fløj ligesom ud af mig.   

 

Havde Pladen taget sin rail med?

Nej, heldigvis ikke.   

Boede Pladen hos dig?

Den tysker er ikke velkommen i min hule.  

Hvorfor er Marius Pladens bedste ven?

Jeg tror kun han er Marius's bedste ven, når Marius har fået rigeligt at drikke.Ingen kan holde ud, at høre på alt hans ævl, i ædru tilstand.F.eks. sidste år i Berlin, tog manden alt sit udstyr på, som om han skulle skate. Derefter stillede han sig op på platformen, og ævlede til alle der kom i nærheden af ham: ”Please come and skate my vert contest in Bonn, I have no price money, but first price is a box of beer. Please give me your mail address, so I can send you, all my spam mails.” Bla Bla Bla. Efter en god time, tog han alt sit udstyr af igen, uden at have skatet en eneste tur.Alle os der skatede, prøvede at undgå ham, hvilke var umuligt, da han nærmest jagtede alle folk, der stod på samme platform som ham.Samtidig er et af hans Subvert slogan, "Shut up and skate vert". Yeah right.  
 

Hvad vandt du overhovedet?

Æren, og en masse blandet lir. 

Hvem skatede ellers godt?

Alle skatede godt. Jeg tror ikke der var nogen, som ikke gjorde alt hvad de kunne, for at fyre den max af. Det var også som om, at alle havde chancen for at komme med i finalen, fordi de tunge kanoner ikke deltog, Kring, Nicky, Jocke, Madsen og så videre.Mit bedste løb blev langt, men knap så smukt. Der var flere gange, jeg var total ude af kontrol, men det var åbenbart godt nok til at vinde.Der var mange af de andre, der har en meget bedre stil og langt sværere tricks end jeg.Jon fra Norge havde klart den bedste stil, af alle der deltog. Der er helt sikkert mange, der ikke ved hvem han er. Walter Smith og jeg havde fornøjelsen af, at skate med ham en del gange på Volcom rampen tilbage i 2001, hvor han rippede helt vildt. Han kan kort beskrives som, megagod stil, og super flink.   

Overvejer du tit at købe et freestyle board og blive helt vildt god til flatland så du for alvor kan score nogle knaster til nogle af de rigtige konkurrencer?
 
Jeg er tung i røven og dårlig til flip tricks, så det ville jeg nok ikke nå særlig langt med.