Peter Stege interview

Peter Stege er en af de unge mænd der gør det virkeligt godt på den Københavnske scene. Vi nåede akkurat at fange ham til et mail-interview inden han skulle på ekspedition til Barcelona. Guld, diamanter og dvd-film...

Påske har taget billederne i Cementcorneret. Klippet og krookeden står hen i det uvisse. Skriv det i kommentarerne hvis du ved det.

411. Hvor er du fra? Hvor længe har du skatet? Hvorfor begyndte du og hvorfor er du ikke holdt op endnu?

Jeg kommer fra Vanløse og bor nu på Nørrebro. Mener jeg har skatet siden '03 eller '04 men jeg er ikke helt sikker. Da jeg var omkring 10 år fik jeg et skateboard i julegave, så kørte jeg 10 meter og blev overfaldet af en hund. Efter det fik boardet lov til at chille på mit værelse i et par år.
En dag havde jeg en ven på besøg, som var lidt ældre end mig. Han skatede og prøvede boardet. Så lavede han en ollie inde på mit værelse. Der var jeg rimelig stoked. Efter det begyndte jeg at skate, tror jeg var blevet tretten på det tidspunkt.
Grunden til jeg ikke er stoppet endnu er der er meget at opnå, energidrik sponsorer, TV-shows, pro-deo og hårprodukter.

 

 

 

Nostalgi er for tabere. Her og nu og i fremtiden. 

Top tre Wonderland øjeblikke der ikke involverede et skateboard

1. The rise and fall of Mønten. Mønten (Mønt, Mynte) var en lokal dranker, plus det løse, fra Istedgade som hang ud i Wonder i en kort periode for et par år tilbage. Han underholdte med forud-annoncerede stuntshows hvor han lavede hovedspring og andet lir ned i rampen: "På tirsdag klokken 20, så skal i bare se!"
Juleaften 2008 claimede han, at han havde fået stjålet 5 milioner, ikke i penge, men i guld og diamanter og DVD-film.

2. Rune Wonder der smider seks-mands hold af gulvspyttende Brian'er ned i pool-enden.

3. Første gang jeg var på Wonder. Jeg var med min klasse på rundvisning på Staden og Joey "Skinken" var vores guide. Jeg kendte ham ikke den gang da jeg var lige begyndt at skate. Han viste os Wonder. Jeg havde aldrig set noget lignende.

 

Mere fremsynethed. Bs ollie

Top tre Wonderland øjeblikke der involverede et skateboard

1. Fiskes skate-brandert for et år eller to siden. Han var skadet og stiv og lavede hele lortet.

2. Rottemann gap bs lip. Jeg var der ikke, men altså....

3. Balder

Du arbejder i Biksen ved Nørreport. Hvad indebærer det at arbejde i en skatebiks i 2010? Beskriv din arbejdsdag time for time.

Jeg åbner klokken elleve og går i gang med at sælge "skate-tøj" og skategear, hovedsaligt til folk der ikke skater. Tror det er sådan i de fleste shops.

Helt sikkert. Nu beskriver du din arbejdsdag time for time som den i virkeligheden udspiller sig.

Så smid et rosenbrød og en faxe ind hver anden time så er vi ved at være der.

Har du nogensinde taget nogen i stjæle dernede?

Jeg tog engang en svensker der var ved at putte en tshirt ind i hullet i hans taske. Jeg tog bare tshirten tilbage og bad ham om at skride. Han var ok buff ogs han havde en ven med, så jeg turde ikke gå for at lave ham.

Hvad er den bedste artikel du har læst på skateboard.dk?

Den med Letten til Cph pro!

Hvem vandt da du spillede s.k.a.t.e. Mod Tom Penny? Får du lyst til at drikke flere eller færre bajere når du ser ham skate?

Jeg har spillet skate med ham et par gange nu, han plejer at vinde med ss front foot impossible plus andet bix. I skal lave sådan en søndagsbix med ham.

Streetstylee

Går du tilbage og ser videoer fra 1990erne eller er du ligeglad? Kan du forstå at folk får trusserne galt i halsen over sådan en som ham?

Jeg ved ikke om det er godt eller dårligt at få trusserne galt i halsen? Hvis det er noget godt kan jeg godt forstå det. Hvis det er dårligt kan jeg egentlig også godt forstå det.
Jeg ser mange gamle videoer, de er nærmest dopere end de nye, de har lidt mere flavour du ved. Det er i hvert fald som om der kommer færre rigtig dope videoer nu en der gjorde dengang.

Hvem er din favoritskater fra den periode?

Kan ikke nævne en, der er så mange: Gonz, Cardiel, Julien Stranger, Ricky Oyola, Matt Reason, Bobby Puleo, Fred Gall, Pontus, alle fra de gamle Toy Machine videoer og alle fra de gamle Girl videoer.

Hvem er dine tre aktuelle favoritter?

Balder, Skrøder, Hovedet.

Angående Sidewalk konkurrencen ”Bandekrigen”. Hvem ville vinde hvis såvel Wunderbaum som skateboard.dk mønstrede et hold? Hvem ville være det stærkeste og svageste kort på begge hold?

Sygt spørgsmål. Wdbm's svageste kort er nok deres navne. Man mister nemt modet når navne som DanDan Gummispand og Dødskim bliver råbt op. Til gængæld kan de lave "Per And shovit" og "Ægget". Det kunne nemt ende sådan her: